Dansk Svenska Norsk English Nederlands Deutsch 

Semestermål i Danmark
Danmark är ett land där du kan få uppleva det mesta. Här finns verkligen något för alla...
(läs mer)...

Legoland
Ett självklart val för barnfamiljen är Legoland...
(läs mer)...

En historisk resa
Danmark är ett land med en spännande historia...
(läs mer)...

 

Populära semestermål i Danmark

Danmark är ett land som har mycket att erbjuda. Här finns verkligen något för alla sorters semesterfirare, från barnfamiljer till naturälskare och stadsmänniskor.

Bornholm

Om du vill uppleva något utöver det vanliga Danmark så är Bornholm att rekommendera. På denna lilla ö finner du en överraskande varierande natur. Bornholm är ett perfekt utflyktsmål till exempel för en cykelsemester. På den norra sidan av ön finner du Bornholms klippstränder medan du på den södra sidan har en mängd vackra sandstränder. Något att tänka på när du väljer stuga på Bornholm, även om du lätt kan ta dig till alla delar av ön med bil.

Bornholm har inte bara fantastisk natur, här finns även en mängd sevärdheter av olika slag som kan förgylla din semester är ytterligare, såsom dess karakteristiska rundkyrkor och små byar med sillrökerier. Här finns även en nöjespark för den som åker med barn.

Skagen

Beläget allra längst upp i norra Danmark, precis på spetsen av Jylland, finner du Skagen. Detta är en fantastisk plats att resa till om du söker sol, stränder, bra restauranger och nöjen. Runt Skagen finns långa sandstränder där du kan tillbringa dagarna tillsammans med familj eller vänner. Med alla sina restauranger, nöjen och shopping passar Skagen bra som resmål både för barnfamiljer och för vännerna som vill ha uteliv och ett bra utbud av restauranger och barer. Lugn och ro kan fås i ditt semesterhus vid någon av stränderna och när du söker mer puls är det bara att bege sig till staden.

Köpenhamn

Semestrar du på Själland krävs nästan ett besök i den danska huvudstaden. Här kan du uppleva det avslappnade danska storstadslivet, med god mat, shopping på Ströget eller en kall öl på någon av alla dess uteserveringar. Reser du hit med barn kanske du hellre beger dig till anrika Tivoli eller till Zoo.

Köpenhamn har definitivt något för alla och en dags storstadsliv brukar vara ett uppskattat avbrott under solsemestern i Danmark. Köpenhamn, som är en stad med nästan 2 miljoner invånare, har trots detta behållit en känsla av värme och personlighet som är så typisk för Danmark. Ett besök här kommer inte göra er besvikna.