Dansk Svenska Norsk English Nederlands Deutsch 

Semestermål i Danmark
Danmark är ett land där du kan få uppleva det mesta. Här finns verkligen något för alla...
(läs mer)...

Legoland
Ett självklart val för barnfamiljen är Legoland...
(läs mer)...

En historisk resa
Danmark är ett land med en spännande historia...
(läs mer)...

 

Legoland – Ett självklart val för barnfamiljen

Reser du till Danmark med dina barn är det nästan givet att ni kommer vilja göra ett besök på Legoland, detta paradis för barn och förstås även vuxna med barnasinnet kvar.

På Legoland kan alla smaker tillfredställas, både de allra mest äventyrslystna och de som mest vill iaktta och förundras. Här har du en mängd olika aktiviteter att uppleva och miljöer att besöka. För den som vill ha action kan en stor del av dagen, eller kanske till och med dagarna, tillbringas på Adventure land där det finns berg- och dalbana och många andra äventyr att prova på.

Något som passar alla, från de minsta till de äldsta, är den del av parken där du kan se världen, i miniatyr, uppbyggd av lego. Miniland är verkligen något för den som verkligen vill förundras och imponeras. I parken kan du också besöka vilda västern, Piratland och Landet med prinsessor och riddare. Det finns även andra delar av parken där du kan se 4D film och besöka havsdjupen.

Om du åker till legoland med små barn finns även delar av parken där de kan få leka och upptäcka på sätt som passar dem. Legoland är därför även ett bra alternativ för en familj som har barn i spridda åldrar.

Tänk på att det är ett av Danmarks populäraste resmål och att det kommer barnfamiljer hit från hela Europa. Se till att ha gott om tid på er så att ni hinner besöka hela parken utan att känna stress. En dagsbiljett för en familj (två vuxna och två barn) kostar 1156 dkr och handlar man via nätet minst 7 dagar innan får man 15% rabatt. Legoland öppnar den 2:e april och är under sommarmånaderna öppet varje dag i veckan. Vill du undvika köer och den allra största folkmassan väljer du att åka under lågsäsong, tänk då på att se efter att parken är öppen den dag du tänkt dig. Du kan även boka biljett via internet om du vet när du vill åka.

Om du vill ha ett minne för livet, både för dig själv och dina barn, är Legoland ett utmärkt alternativ och ett gott avbrott från strandlivet om du semestrar i ett sommarhus i Danmark. Om du ser till att ha gott om tid och ett glatt humör med dig till denna fantasins och äventyrens park så kan det bli den dag på semestern ni alla kommer minnas.